EFRO-project Werkspoorkwartier bracht circulariteit en het Utrechtse hoger onderwijs dichter bij elk

07-04-2022 417 keer bekeken

In een interview met Evert-Jan Velzing en Jeroen Mens van de Hogeschool Utrecht en Jesús Rosales Carreón van de Universiteit Utrecht kwam er een verdieping over de waardevolle lessen die zij leerden tijdens het EFRO-project Werkspoorkwartier. Benieuwd naar het hele artikel? Lees die dan hier!

Bedrijventerrein Werkspoorkwartier geldt als toonbeeld van circulaire ontwikkeling. Allerlei circulaire ondernemingen laten hier zien hoe het kan zonder afval. De afgelopen vijf jaar voerden ondernemers, adviesbureaus en kennisinstellingen er samen een project uit Werkspoorkwartier circulair op de kaart te zetten, ondersteund door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Kennisinstellingen Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht waren projectpartners van het eerste uur. We vroegen onderzoekers en docenten Evert-Jan Velzing en Jeroen Mens van Hogeschool Utrecht en Universitair docent Jesús Rosales Carreón van het Copernicus Instituut van Universiteit Utrecht wat het project voor hen betekend heeft. Naast het ontwikkelen van tools om circulariteit meetbaar te maken, werd er een ontwikkeld en bracht het project synergie tussen de kennisinstellingen zodat de twee elkaar versterkten. Het leverde ook veel inspirerende voorbeelden en ervaringen op voor het opleiden van de nieuwe generatie circulaire ondernemers, denkers en wetenschappers. Zo zorgen we samen voor een circulaire toekomst. 

De interviews zijn gebundeld in het artikel Circulariteit niet meer weg te denken uit Utrechtse hoger onderwijs. Hieronder is het artikel te downloaden.

Voor meer informatie over het EFRO-project Werkspoorkwartier, zie de projectwebsite en de kennisbank.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen