BECOME-project

ProfielfotoNiels Glerum June 21, 2024
111 keer bekeken

BECOME richt zicht op de overgang naar een circulaire economie door de link tussen onderwijs en de arbeidsmarkt te versterken. Het doel is om studenten en werknemers (van nu en in de toekomst) op te leiden, om oplossingen en bedrijfsmodellen voor deze circulaire economie te ontwikkelen.

Het BECOME (Boosting Circular Economy Expertise through Learning Communities) project heeft als doel de vaardigheden van toekomstige experts in de circulaire economie te bevorderen. Om in te spelen op de noodzaak van een overgang naar een circulaire economie, moeten we de samenwerking tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt versterken om huidige en toekomstige professionals op te leiden die in staat zijn oplossingen voor de circulaire economie en de bijbehorende bedrijfsmodellen te ontwikkelen. BECOME combineert de expertise van twee beroepsopleidingen, vier hoger onderwijsinstellingen en vier bedrijven uit vier Europese landen, namelijk Finland, Nederland, Bulgarije en SloveniĆ«.

 

Beoogde resultaten

De volgende resultaten worden verwacht in dit project:

  1. Het bevorderen van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzame ontwikkeling. 
  2. Het bevorderen van circulaire vaardigheden en competenties bij leerlingen, onderwijspersoneel en andere werknemers.
  3. Het verbeteren van de kwaliteit en relevantie van de ontwikkelde en gecertificeerde vaardigheden met een focus op het stimuleren van Circulaire economie.
  4. Het faciliteren van de uitwisseling en co-creatie van kennis tussen (hoger)onderwijsinstellingen, beroepsopleidingen, de arbeidsmarkt en andere belanghebbenden 

BECOME bereikt dit door sterke leergemeenschappen voor de circulaire economie, of "Circular Hubs", op te bouwen waarin experts deelnemen aan trainingsactiviteiten, de nieuwste kennis en best practices delen om het essentiĆ«le doel van het opleiden van toekomstige experts in dit domein te bevorderen. 
 

Impact voor het onderwijs

Het BECOME-project past binnen het kader van de oproep en haar algemene doelstellingen door het bevorderen van nieuwe, innovatieve en multidisciplinaire benaderingen van onderwijs en leren door gezamenlijke ontwikkeling van les- en trainingsmaterialen, evenals het bevorderen van innovatie via leeromgevingen via onze CE-leergemeenschappen, die allemaal zullen bijdragen aan de ontwikkeling van groene vaardigheden.


Partners

Samenwerkingspartners in dit project zijn: ROC Midden Nederland en Heijmans in de regio Utrecht. Daarnaast werken we onder andere samen met Turku University of Applied Sciences, IEDC-Bled School of Management and the University of Mining and Geology St. Ivan Rilski. 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yvette Lanting

 

Images

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie settings