Human Capital Agenda Urban Energy

ProfielfotoErlijn Eweg 19-12-2017
1943 keer bekeken

De wereld is in flux. Grote uitdagingen liggen op ons pad om onze toekomst leefbaar te houden. Diverse transities zijn in volle gang, gedreven door disruptieve krachten als urbanisatie, digitalisering en klimaatverandering. In deze onzekere en complexe wereld willen wij mensen aan het denken zetten over en in staat stellen regie te nemen in het tegemoet treden van een duurzame toekomst. Hierbij staat het vormgeven, verbeelden, verkennen en verbinden van toekomsten met het heden voor een duurzame samenleving centraal. 

 

De Human Capital Agenda (HCA) van de topsector Energie vraagt van het hbo onderwijs aantrekkelijk onderwijs met zicht op ontwikkelingen in de arbeidsmarkt en voortdurende aandacht voor het versterken van competenties die bijdragen aan één van de grootste uitdagingen van de eeuw: de energietransitie.

Daarvoor is het van belang zicht te krijgen op de kennisvragen van het MKB die nu in praktijkgericht onderzoek wel en niet beantwoord kunnen worden. Met dit project zal een onderzoek worden verricht door het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities in opdracht van het lectorenplatform Urban Energy, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en in samenwerking met het Topconsortium voor Kennis en Innovatie Urban Energy (TKI-UE) naar het toegepast onderzoek rond Urban Energy in het HBO. De nadruk ligt daarbij op de kennisvragen van het MKB.

 

Met de oplevering van een kwalitatief onderzoek dat focust op de inhoud, de verbinding met praktijkgericht onderzoek en het proces van vraagarticulatie bij het MKB, kan in samenhang met eerdere studies (SIA, Energy Teacher) een onderzoekskaart worden ontwikkeld die direct leidt tot een actieagenda. Met inzicht en overzicht op de huidige situatie, kan antwoord worden gegeven op de vraag hoe het HBO-onderwijs flexibel en op maat kan voldoen aan de kennisvragen vanuit het MKB en wat dit betekent voor gezamenlijke kansen.

 

Onderwijsvernieuwing en kennisontwikkeling in het HBO in samenhang met innovatie binnen het MKB HBO worden versterkt. De uitkomsten van dit project kunnen leerzaam en zo mogelijk ook toepasbaar zijn voor andere sectoren dan Urban Energy.

 

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Erlijn Eweg

Afbeeldingen

Twitter

 

 

 

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief   

 

Bezoekadres
Padualaan 99
3584 CH Utrecht
smartsustainablecities@hu.nl

Volg ons ook op:

 
Cookie-instellingen