Digitale bijeenkomst Energiearmoede aangepakt!?

08-12-2022 286 keer bekeken

Stijgende energieprijzen, slecht geïsoleerde woningen, onzuinig verbruik, geen investeringsmogelijkheden: hoe bestrijden we energiearmoede in Nederland? Tijdens onze digitale bijeenkomst op 19 januari 2023 leert u alles over verschillende aanpakken om energiearmoede tegen te gaan. Komt u ook?

Stijgende energieprijzen maken het moeilijk grip te houden op de energierekening. Helemaal voor mensen in een slecht geïsoleerd huis, met een hoge energie rekening en/of een lager inkomen. Op donderdag 19 januari 2023 organiseren we namens de Horizon 2020 projecten ENPOR en EnergyMeasures een nationale online bijeenkomst voor professionals die te maken hebben met energiearmoede en bijbehorende aanpakken. 

In de bijeenkomst Energiearmoede aangepakt!? staan centraal een palet aan aanpakken en onderzoek op het gebied van energiearmoede. Energiearmoede komt voor bij allerlei bewoners. Daarom kijken we tijdens de bijeenkomst naar aanpakken in de particuliere huursctor, de sociale huursector én koopwoningen. Voor de professionals bij de overheid, verhuurders, belangenorganisaties, vertegenwoordigers uit het sociale domein, energie initiatieven, consultancybureau’s en alle anderen die werken om energiearmoede tegen te gaan is het interessant om alle samen te reflecteren op de aanpakken en lessen te horen uit onderzoeksprojecten ENPOR en EnergyMeasures. We hopen samen met u te komen tot aanbevelingen voor de gemeentelijke aanpak 2.0.


Praktische informatie

Wat:

Bijeenkomst Energiearmoede aangepakt!?

Datum:            

19 januari 2023

Tijdstip:

14.00-16.00 uur

Locatie:           

Online via een Teams vergadering

Aanmelden:

Via deze link  (u ontvangt dan een bevestiging met Teamslink)

 

Meer informatie over het programma en het ENPOR project kunt u hier vinden

 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen