Voor studenten

De Innovatiewerkplaats is een plek waar studenten, docenten en bedrijfsleven bij elkaar komen. Hierbij formuleert De Innovatiewerkplaats samen met het bedrijfsleven en andere instellingen vraagstukken op het gebied van de verwezenlijking van een duurzame, slimme en gezonde stad. Deze vraagstukken worden als challenges of via het HU Innovatietraineeship Programma aangeboden.

 

 

Binnen challenges gaan studenten aan de slag in multidisciplinaire teams en wordt er onderzoek gedaan naar innovatieve oplossingen voor vraagstukken rondom gezond, duurzaam en veilig wonen.  Hierbij werken de studenten samen met bedrijven, instellingen, eindgebruikers, onderzoekers vanuit de HU en andere betrokkenen. Studenten vanuit alle opleidingen aan de Hogeschool Utrecht (HU), maar ook daarbuiten, kunnen meedoen. Zij leren hierbij zelf de regie te voeren en presenteren hun innovaties, vaak in competitie, uiteindelijk aan een expert-jury.   

  

Door de langer durende samenwerkingsverbanden tussen De Innovatiewerkplaats en de opdracht gevende bedrijven en instellingen, krijgen innovatieve ideeën en concepten van studenten een vervolg. Dit uit zich in doorontwikkeling in nieuwe challenges, of daadwerkelijke implementatie. De studenten leveren op deze manier met hun onderzoek en innovaties aantoonbare, concrete output voor de opdrachtgever zelf en op de lange termijn voor de regio. Op die manier wordt er bijgedragen aan de Sustainable Development Goals.

 

 

Lees meer over: De challenges

 


Studentenprojecten boekje

Editie 2022-2023

In dit boekje staan oplossingen die studenten hebben bedacht voor actuele vraagstukken in het bedrijfsleven. Download het boekje en laat je inspireren wat jij kan doen!

Ben jij een student en is jouw project nog niet te zien in onze editie? Vul hier de vragenlijst in of stuur een e-mail en draag ook bij aan het gezond en veilig samenleven in de duurzame en slimme stad.  

 

 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie settings