Voor bedrijven

Het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities is een platform voor het bedrijfsleven, kennisinstellingen en Hogeschool Utrecht. Met ons team zijn wij aanjager en regisseur van activiteiten waarin professionals, onderzoekers, docenten en studenten met verschillende expertises samenwerken aan de verwezenlijking van een duurzame, slimme en gezonde stad. 

Het Centre creëert in de regio een netwerk van bedrijven en organisaties. Zij doen vernieuwend onderzoek, ontwikkelen nieuwe bedrijvigheid door innovaties en zorgen ervoor dat (toekomstige) professionals beter worden opgeleid voor de arbeidsmarkt.

Geïnteresseerd in een samenwerking?

 

Wij kijken graag samen naar de mogelijkheden.

Bel ons
 (088) 481 88 60

Mail ons
smartsustainablecities@hu.nl

 

 

 

Succesvolle samenwerkingen

Onze aanpak kenmerkt zich door een onderzoeks,- onderwijs- en praktijkgerichte werkwijze. In nationale, regionale en internationale samenwerkingen werken wij aan succesvolle projecten om oplossingen te ontwikkelen voor de complexe vraagstukken die horen bij samen leven in een duurzame en slimme stad. 

Drie succesvolle samenwerkingen in het onderzoek, praktijk en de onderwijs. 

Samenwerking met Ministerie van I&W

Onderzoek

Bekijk hieronder de video:

Samenwerking met o.a. gemeente Zeist

Praktijk 

Bekijk hieronder de video:

Samenwerking met studenten van de HU

Onderijs  

Bekijk hieronder de video:

 

ESSENCE: De impact van internationale samenwerking
In het ESSENCE project werkten vijf Europese universiteiten en drie gemeentes de afgelopen jaren nauw met elkaar samen rondom het vraagstuk 'wonen in de grote stad'. In zogenaamde challenges werd studenten gevraagd om voor de problematiek in de stad op zoek te gaan naar slimme, duurzame en concrete oplossingen die er voor zorgen dat het leven op aarde ook in de toekomst leefbaar blijft.

Lees meer over deze samenwerking

 
 

 

Team Celcius bouwt zelfvoorzienend huis!
Elk aspect van het ontwerp van het Celcius huis is niet alleen te danken aan de inzet van de studenten, maar ook aan de steun van de partners. Om alles uit deze samenwerking te halen organiseerde het team regelmatig sparring sessies, o.a. met de BAM en Dura Vermeer.

Lees meer over deze samenwerking

 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen