HU Tech in de Spotlights

01-03-2023 200 keer bekeken

We staan voor grote maatschappelijke uitdagingen, op het gebied van klimaat, energie, grondstoffen, mobiliteit, de bouw en de zorg. Technologie en innovatie vormen dé sleutel tot het oplossen van die maatschappelijke opgaven. Tijdens 'HU Tech in de Spotlights' nemen we u met diverse sprekers mee!

Benieuwd naar wat HU Tech, de technische opleidingen van Hogeschool Utrecht met hun studenten en onderzoekers, kunnen bijdragen aan een duurzame en gezonde regio? Kom voor inspiratie en ontmoeting naar het congres ‘HU Tech in de Spotlights’ op dinsdag 20 juni 2023. Deelname is kosteloos. 

 

Wat kun je verwachten?

We starten met hoogleraar Jan Rotmans die ons meeneemt in de transities die nodig zijn om onze wereld leefbaar en gezond te houden en de cruciale rol van innovatie daarbij. Vervolgens presenteren onze studenten en senior onderzoekers tientallen interessante voorbeelden van innovaties, waarmee HU Tech een bijdrage levert aan de transitie van Utrecht naar een groene, gezonde, energieneutrale, circulaire, slimme & duurzaam mobiele regio.

We sluiten de middag af met energietransitie-expert Jan Willem van de Groep, de Amersfoortse burgemeester Lucas Bolsius, ROM Utrecht Region-directeur Arjan van den Born, en HU-bestuurder Wilma Scholte op Reimer, die hun visie geven op het belang van toegepast onderzoek van hogescholen voor een duurzame en gezonde toekomst.

Na afloop is er een ‘walking dinner’ met volop gelegenheid om te netwerken, onderzoekers, lectoren en studenten van de HU te ontmoeten én een bezoek te brengen aan de Kennismarkt, het Renovatielab en de Duurzame Energie Proeftuin. Bij vertrek ontvang je gratis de HU-publicatie met nog meer voorbeelden van impactvol onderzoek voor een gezonde en duurzame regio.

 

Praktische informatie

Datum:          dinsdag 20 juni 2023

Tijd:                15:30-18:45 uur, met inloop vanaf 14:45 uur en aansluitend 'walking dinner' tot 21:00

Locatie:          Hogeschool Utrecht, Padualaan 101 te Utrecht

Contact:         ide@hu.nl 

 

Tot de 20ste! 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen