Hoogbouw als oplossing in de transitie naar duurzame energie

06-04-2023 244 keer bekeken

Het Stadsakkoord Utrecht aardgasvrij is sinds 2020 met vele projecten in volle gang. Woensdag 29 maart was er weer een mooie bijeenkomst met veel positieve energie. De leden van het Stadsakkoord zijn met elkaar aan de slag gegaan. Lees hier de samenvatting van de dag.

Na presentaties van Nadia Verdeyen en Wilko Planje over hoe de Hogeschool zijn steentje bijdraagt aan de energietransitie, vertelden Paul Das en Puck Kenemans van Inside Out het indrukwekkende verhaal van de energieleverende hoogbouwflats. Ze gaven een inspirerende presentatie over hun bedrijf, de start en het succes ervan. Maar vertelden ook waar ze tegenaan lopen en wat ze nodig hebben om verder te ontwikkelen. Dit leverde goede gesprekken op, ook in het daarop volgende panelgesprek met Wilko Planje (lector Nieuwe Energie van de Stad), Rogier Bos (eigenaar van Bos Installatiewerken) en Michiel van Haren Noman (programmamanager Toekomstbestendige arbeidsmarkt van de gemeente Utrecht).


Rondleiding door het energielab
De rondleiding door het energielab was een fijne break. Hier was onder andere in de klimaatkamer te zien hoe ideeën voor oplossingen in de Energietransitie ontstaan en getest worden. In kleine groepjes ging iedereen daarna met elkaar in gesprek en keken met een scherpe blik op de deals. 


Volgende bijeenkomst
De volgende bijeenkomst is op donderdag 1 juni, noteer hem vast in de agenda. De uitnodiging volgt binnenkort.


U vindt hier meer informatie over het Stadsakkoord Utrechte Aardgasvrij. Daarnaast kunt u contact opnemen met Nadia Verdeyen voor verdere vragen. 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen