TROEF project

ProfielfotoNiels Glerum 17-03-2022
871 keer bekeken

TROEF is een MOOI-subsidieproject waarin Co-design en het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities betrokken zijn. Co-design werkt samen met de andere TROEF-partners aan het vormgeven van de klantervaring voor gebruikers van de nieuwe dienstverlening die binnen het TROEF project ontwikkeld wordt

Doel

TROEF heeft als doel het realiseren van een Internet-of-Energy (IoE) om het decentrale energiesysteem van de toekomst mogelijk te maken en de energietransitie op die manier te versnellen. Daarnaast worden op basis van dit IoE nieuwe diensten ontwikkeld voor gebruikers van het energiesysteem.


Relevantie

TROEF heeft als doel learning communities op te zetten. Concreet houdt dit in dat er gewerkt wordt aan kennisdeling over slimme energiesystemen met studenten. De energietransitie is namelijk een enorme uitdaging en we kunnen jong talent hier goed bij gebruiken.


Verwachte resultaten

  • Per resultaatgebied (utiliteit, mobiliteit, residentieel) 3-5 uitgewerkte klantreizen voor verschillende klantgroepen;
  • De klantreizen getest in verschillende living labs; 
  • Een overkoepelende TROEF-service blueprint.


Aanpak project

Deze klantreizen worden samen met gebruikers op verschillende manieren ontworpen. Hierdoor worden de partners ondersteund bij het ontwikkelen van deze nieuwe TROEF diensten, en zorgt Co-design voor een gedeeld doel voor de gebruikservaring.

In de praktijk wordt het IoE ingezet om het energiesysteem onder te kunnen verdelen in verschillende lokale energiegemeenschappen, waarbinnen duurzame energie zoveel mogelijk lokaal opgewekt en gebruikt wordt. Deze gemeenschappen kunnen onderling dan ook weer duurzame energie uitwisselen via het IoE. Dit leidt een vergroting van lokaal gebruik van duurzame energie en een lagere belasting op het elektriciteitsnet. 


Deelnemers

De tien partijen in het TROEF-consortium hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor vier jaar. De HU richt zich in het project met name op de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen, de customer journey en participeert met onderzoek naar de energie-efficiëntie-verbetering en CO2-emissiereductie van het ecosysteem.

De samenwerkende partners zijn: AM, BAM, Entrnce International Holding, KPN, OrangeNXT, Stedin Netbeheer, Stichting Hogeschool Utrecht, NEN, Technische Universiteit Eindhoven en Tymlez.


Looptijd

04 januari 2021 - 31 december 2024

 

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Frans Dijckmeester

Afbeeldingen

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen