TROEF project

TROEF is een MOOI-subsidieproject waarin het CoE en Co-design betrokken zijn. Samen met de TROEF-partners ontwikkelen ze een platform waarop je energie kan delen, real-time inzicht hebt in je CO2-footprint en beloond wordt voor het gebruiken van energie op het juiste moment.

De HU draagt bij aan een goede uitvoer van verschillende experimenten, aan het vormgeven van de klantervaring voor gebruikers van de nieuwe dienstverlening en aan het ontwikkelen van het waardemodel voor betrokken partijen.

Doel

TROEF heeft als doel het realiseren van een Internet-of-Energy (IoE) om het decentrale energiesysteem van de toekomst mogelijk te maken en de energietransitie op die manier te versnellen. Daarnaast worden op basis van dit IoE nieuwe diensten ontwikkeld voor gebruikers van het energiesysteem.


Relevantie

TROEF heeft als doel om energieuitwisseling mogelijk te maken en duurzaamheid aantoonbaar te maken. In het project zijn studenten betrokken bij onderzoek en ontwikkeling. Zo heeft een groep studenten het TROEF-board gemaakt, een serious game waarmee spelers leren hoe een (slim) energiesysteem in elkaar zit en hebben andere studenten een tool ontwikkeld om voor potentiële klanten een eerste inschatting te maken van de financiële en duurzaamheidspotentie van mogelijke TROEF-maatregelen.


Verwachte resultaten
  • Een technologisch en organisatorisch platform om samenwerking in het internet-of-energy mogelijk te maken
  • Uitgewerkte klantreizen voor verschillende klantgroepen binnen bepaalde sectoren, waaronder woningbouw, utiliteit en mobiliteit;
  • Geteste concepten en technologieën voor elk van de sectoren
  • Een overkoepelende TROEF-service blueprint.

Deelnemers

De tien partijen in het TROEF-consortium hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor vier jaar. De HU richt zich in het project met name op de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen, de customer journey en participeert met onderzoek naar de energie-efficiëntie-verbetering en CO2-emissiereductie van het ecosysteem.

De samenwerkende partners zijn: AM, BAM, Entrnce International Holding, KPN, Edmij, Envitron, Stedin Netbeheer, Stichting Hogeschool Utrecht, NEN, Technische Universiteit Eindhoven en Tymlez.


Looptijd

04 januari 2021 - 31 december 2024

Voor meer informatie over dit project kunt u kijken op de website van TROEF, of contact opnemen met Joost Halkes.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen