CoVE SEED project

ProfielfotoNiels Glerum 02-02-2023
687 keer bekeken

Het CoVE SEED project is een samenwerkingsverband tussen vijf Europese regio’s die het beroepsonderwijs op het gebied van duurzame energie willen innoveren en ontwikkelen om tot een fossielvrije wereld te komen. Lees hier alles over de regionale en Europese samenwerking.

De tekorten op de arbeidsmarkt en het ontbreken van professionals, maken het niet makkelijk om de energietransitie vorm te geven. SEED ziet het beroepsonderwijs als een belangrijke aanjager van de energietransitie. Het project stimuleert het beroepsonderwijs en hun regionale partners om excellent onderwijs te ontwikkelen op het gebied van duurzame energie. Dit heeft als doel dat opleidingen beter aansluiten bij de arbeidsmarkt, er een groter aanbod aan goed geschoolde professionals ontstaat en de ontwikkeling van nieuwe technologieën een impuls krijgt. 


Regionale en Europese samenwerking

SEED is een Centre of Vocational Excellence (CoVE) gefinancierd door het Erasmus+ programma. CoVE's bestaan uit een netwerk van bedrijven, kennisinstituten, onderwijsinstellingen (HBO en MBO) en beleidsmakers met als doel het innoveren van de beroepspraktijk en het ontwikkelen van vaardigheden en competenties. 

In de deelnemende Europese regio’s (Nederland, Finland, Spanje, Duitsland en Griekenland) wordt een CoVE opgericht. In elke CoVE wordt samengewerkt met de regio die daarmee direct impact hebben op de toekomst van het energieonderwijs. Het regionale netwerk denkt mee welke behoeftes er zijn en welke skills en competenties er nodig zijn om de energietransitie vorm te geven. Dit leidt tot excellent beroepsonderwijs op het gebied van duurzame energie. 

Inzichten uit regionale CoVE's worden op internationaal vlak gedeeld en gebruikt door andere regio’s. Hierdoor ontstaat een internationale leergemeenschap met gemeenschappelijke methoden, middelen en inzichten ten aanzien van excellent beroepsonderwijs op het gebied van duurzame energie


Doorontwikkeling van het energieonderwijs

SEED rust studenten en professionals uit met de benodigde vaardigheden en competenties voor de toekomst. SEED verstevigt de positie van regio’s door connecties te leggen en zo innovatie te stimuleren. Aan de hand van good practices (voorbeeldprojecten uit verschillende regio’s) op het gebied van educatie, samenwerking en beleid wordt uitgeprobeerd wat werkt (en niet). De voortgang en inzichten uit het project worden constant geëvalueerd en aangescherpt.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yvette Lanting

Afbeeldingen

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen